24. septembar 2015. godine

Eksponati PTT muzeja na izložbi „Pupin” Istorijskog muzeja Srbije

Velika interaktivna izložba „Pupin”, koja će obuhvatiti do sada najobimniji presek života i dela Mihajla Idvorskog Pupina, a na kojoj će posetioci moći da vide i 178 eksponata PTT muzeja, biće postavljena u Istorijskom muzeju Srbije od 24. septembra 2015. do 20. februara 2016. godine.
PTT muzej, koji je prošle godine imao zapaženu izložbu „160 godina od rođenja Mihajla Pupina – život i delo”, učestvuje na ovoj izložbi sa vrednim eksponatima, među kojima su: Pupinov lonac, izolatori, telefoni sa početka 20. veka, telegrafski aparati, kao i merni instrumenti za ispravnost telegrafskih veza.
Izložba Istorijskog muzeja Srbije kojom se obeležava važan Pupinov jubilej – tačno stotinu godina od kada je prijavio svojih sedam patenata koji predstavljaju rođenje oblasti telekomunikacija, ali i osamdeset godina od Pupinove smrti, zbog čega je UNESCO ovu godinu proglasio godinom Mihajla Pupina, obuhvatiće Pupinove aktivnosti na polju nauke, profesorskog rada, osnivanja i unapređenja najvećih institucija nauke u Americi, njegove nacionalno – političke doprinose, mnogobrojna dobročinstva, mecenski odnos prema umetnosti, književni rad.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome