4. novembar 2015. godine

PTT muzej u subotu otvoren za sve uzraste
„Poštanski satić” za najmlađe

Vrata PTT muzeja će, kao i svake prve subote u mesecu, 7. novembra biti otvorena za Beograđane i njihove goste u vremenu od 11 do 19 časova.
Od 12 do 13 časova biće organizovana radionica „Poštanski satić”, namenjena deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta, od tri do deset godina.

Na početku „Poštanskog satića” deca će, u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, zaviriti u riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije. Upoznaće se sa pravom poštanskom kočijom, maketom vagona voza za prenos pisama, telefonima sa brojčanicima i ručkama. Najmlađi posetioci će moći da se fotografišu i dobiju originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom, a u mini poštanskoj kancelariji upoznaće se sa pečatima, telefonima, upijačima za papir, vagicom za merenje pisama i priborom za pisanje.
U okviru dečje radionice „Kako nastaje poštanska marka” deca će moći da pogledaju prezentaciju i odslušaju predavanje o tome šta je, čemu služi i kako nastaje poštanska marka, uz aktivno učestvovanje - moći će da dizajniraju, odnosno nacrtaju svoju poštansku marku.
Odrasli mogu pogledati stalnu postavku „Tačka spajanja”.
Redovno radno vreme PTT muzeja je od ponedeljka do petka od 10 do 15 časova, a ulaz je besplatan.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome